Over Adrian Tennis

Beste lezers, mijn naam is Adrian Hellmann. Na het behalen van mijn tennisleraarlicentie in 2002 aan het CIOS in Sittard, heb ik tennisles gegeven bij diverse clubs in het zuiden en midden Nederland. Tijdens mijn opleiding was ik o.a. werkzaam bij Tennisvereniging LTV Elsloo en TV Eijsden in het zuiden van het land en liep ik stage bij Mark Bisschop die tot op heden de opleiding tot tennistrainer verzorgt aan het CIOS.

Na het afronden van mijn opleiding in 2002 ben ik verhuisd naar Rotterdam en werd ik lid van LTV Aeolus Oledo. Dit was het moment dat mijn trainerscarrière echt van start ging. Ik begon o.a. met lesgeven bij Aeolus Oledo en niet veel later trad ik in fulltime dienstverband van Tennisschool Return Tennis te Nieuwerkerk aan den Ijssel. Omdat ik geen genoeg van het lesgeven kreeg, kwam er ook nog de Tennis op Kop van Zuid bij.

Na 9 jaar in dienst te zijn geweest van Return Tennis was dit het moment om voor mezelf te beginnen en zo is in oktober 2013 Adrian Tennis officieel geboren. Vanaf april 2014 mag ik nieuwe clubs zoals; TV Schiebroek en TV Nedlloyd toevoegen aan mijn trainerslijstje en blijven natuurlijk ook de Tennis op Kop van Zuid en Aeolus Oledo behoren tot mijn werkplekken. Van de laatst genoemde club ben ik nu 11 jaar lid en een aantal hoogtepunten als speler zijn: Kampioen Eredivisie gemengd in 2011, Clubkampioen heren dubbel 2006,2008 gemengd dubbel 2009 en in de singel 2009, 2011, 2012 en 2013 mijn persoonlijke spelersrating is al een aantal jaren 3.

Door de laatste jaren clubkampioen in de singel te worden, ben ik de laatste twee jaar uitgenodigd om mee te strijden voor een wildcard voor het Abn Amro Kwalificatie toernooi in Ahoy te Rotterdam. Ook al is het mij tot heden nog niet gelukt om deze te bemachtigen, blijft het toch een jongensdroom om het op te nemen tegen de beste spelers van de wereld. Daarom blijft mijn motto, altijd het beste uit het moment en uit jezelf proberen te halen dan kun je heel veel bereiken. Mijn visie op tennis is dan ook, speel en train met plezier en probeer geconcentreerd te blijven in elke rally en niet teveel vooruit en/of achteruit te denken. Leef in het moment tijdens je wedstrijd en geloof in jezelf en je kwaliteiten dan is elke bal haalbaar.

Op dit moment stop ik de meeste energie in Adrian Tennis en in mijn lessen om zo mijn cursisten op het tennisgebied te verbeteren en nog meer plezier te laten beleven aan het mooie tennisspelletje. Hopelijk tot snel op de baan!

Met sportieve en vriendelijke groet

Adrian Hellmann

 

 

Comments are closed.